[Afisz teatralny] Juliusz Słowacki - Maria Stuart : Dramat historyczny w 5 aktach - Teatr Rozmaitości (Kraków). (Kraków : [wydawca nieznany], 1959)
Afisz informujący o premierze w lutym 1959 r. Inscenizacja i reżyseria: Jerzy Merunowicz, scenografia: Jerzy Jeleński.
Keywords: Teatry -- Polska -- Kraków -- 1945-1970.; Afisze -- 1945-1990.