O księciu, który kości łamał - Ziarkowska, Justyna (2010)
Esej o opracowanej przez Beatę Baczyńską dwujęzycznej edycji dramatu "Książę niezłomny" Calderóna/Słowackiego.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Calderón de la Barca, Pedro -- (1600-1681).; Słowacki, Juliusz -- (1809-1849).; Słowacki, Juliusz -- (1809-1849) -- wkład do tłumaczenia; Calderón de la Barca, Pedro -- (1600-1681). -- tłumaczenia polskie -- historia i krytyka; Literatura hiszpańska -- tłumaczenia polskie -- historia i krytyka