Wokół Strachu : dyskusja o książce Jana T. Grossa / wybór i układ tekstów Mariusz Gądek. - Gądek, Mariusz (Wydawnictwo Znak, 2008)
Publikacja stanowi wybór polemik, opinii i komentarzy dotyczących książki Jana Tomasza Grossa pt.: Strach : antysemityzm w Polsce tuż po wojnie : historia moralnej zapaści. Kraków, 2008.