Jonathan Heller S. S. Theologice Doctor, Pastor Primarius J. Superintendens Chemnicensis / C. L. Crusius. - Crusius, Carl Leberecht (1740-1779) (1760)
Przedstawia portret w półpostaci na tle biblioteki Jonathana Hellera (1716-1791), doktora teologii, pastora kościoła NMP w Gdańsku.