Jonathan Heller S. S. Theologice Doctor, Pastor Primarius J. Superintendens Chemnicensis - Crusius, Carl Leberecht (1740-1779).; Dietz, Johann Benedict (16..-1691). ([Leipzig], 1760)
Przedstawia portret w półpostaci na tle biblioteki Jonathana Hellera (1716-1791), doktora teologii, pastora kościoła NMP w Gdańsku.
U dołu pod kompozycją sygnatury autora i autora pierwowzoru oraz miejsce wydania: J. B. Dietze pinx. Lips., C. L. Crusius Sculp. Lips.
Poniżej kompozycji tytuł-podpis.
Czas powstania na podstawie działalności autora i biografii portretowanego.
Miejsce powstania na podstawie działalności autora.
Keywords: Portrety -- Niemcy -- 18 w; Grafika -- Niemcy -- 18 w