[Afisz teatralny] : [Inc.:] (Abonnement suspendu). Mit Bewilligung der hohen Obrigkeit werden wir die Ehre haben Heute, Freitag den 21ten September 1810 aufzuführen: Die Zauberföte. Heroische komische Oper in 3 Aufzügen von Mozart. ([Gdańsk : s.n.], 1810)
Afisz przedstawienia "Die Zauberföte. Heroische komische Oper in 3 Aufzügen" W. A. Mozarta.
Tytuł nadany przez katalogującego.
W górnej części afisza wizerunek dwóch lwów podtrzymujących herb Gdańska.
Keywords: Mozart, Wolfgang Amadeus -- (1756-1791).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w