Nauka przez zabawę - Kostusiak, Monika (2015)
Zakres i treść: jak uczy się mózg, odpoczynek w procesie uczenia się, rodzaje stresu i ich oddziaływanie na naukę, mnemotechnika "haki".
Tyt. nagł.
Bibliogr. s. 291-292.