Ex Bibliotheca Fidalkiana [Johann Martin Bernigeroth]. - Bernigeroth, Johann Martin (1713-1767) (1733)
Na tle obfitych labrów z akantu - dwupolowa tarcza herbowa o białym polu lewym i czarnym prawym. W polach, na lini styku, skrzyżowane dwie kotwice. Nad tarczą, na tle dwu skrzydeł oko w otoczeniu promieni. Pod tarczą, na wstędze napis: Ex Bibliotheca Fidalkiana.