Groźba - Stryjec, Ryszard (1932-1997). ([Gdańsk], 1971)
Przedstawia dwie sylwetki ludzkie stojące nad wodą, tyłem do widza.
Pod kompozycją ołówkiem tytuł, technika, numer odbitki 3/8, sygnatura autora i data. Miejsce powstania według działalności autora.