[Don Kichot walczy z wiatrakiem] / Władysław Lam. - Lam, Władysław (1893-1984) (1922)
Przedstawia po prawej stronie Don Kichota na spiętym ostrogami koniu, profilem w lewo. W lewej ręce trzyma lancę, w prawej tarczę. Atakuje wiatraki, ukazane po lewej stronie.