[Don Kichot walczy z wiatrakiem] - Lam, Władysław (1893-1984). ([Poznań], 1922)
Przedstawia po prawej stronie Don Kichota na spiętym ostrogami koniu, profilem w lewo. W lewej ręce trzyma lancę, w prawej tarczę. Atakuje wiatraki, ukazane po lewej stronie.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie treści kompozycji.
Data i miejsce powstania na podstawie cytowanej bibliografii.
Sygnatura pod kompozycją, ołówkiem po prawej stronie: Władysław Lam.
Grafika w książce, tece i albumie / Maria Grońska. - Warszawa, 1994
Keywords: Grafika -- Polska -- 1900-1945.; Don Kichot (postać fikcyjna) -- w sztuce