Ex Libris Bogdana Rowińskiego / eg. - Grabowski, Edward (1904-1966) (1965)
Mężczyzna siedzący na leżaku czytający książkę, obok rosnące świerki, w głębi budynek, za który zachodzi słońce. Napis: Ex Libris bogdana rowińskiego. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.