Exlibris Zdzisław Gajda / Zbigniew Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1974)
W prostokątnej ramce litera B i pięciolinia z nutami, niżej napis: Barbara, u dołu litera B i kiść winogron. Napis wzdłuż lewej i dolnej krawędzi: Exlibris Zdzisław Gajda. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.