Zróżnicowanie etniczne a rozwój krajów i regionów - Bińkowski, Borys (1981- ). (2012)
Grupa etniczna, mierniki zróżnicowania etnicznego, regionalna różnorodność zróżnicowania etnicznego i jej przyczyny, zróżnicowanie etniczne, a rozwój, krytyka dotychczasowych prac.
Tytuł nagłówkowy.
Zawiera ilustracje.
Bibliografia na stronie 160.