Ex Libris J. V. Botella : Vae Victis / Alessandri. - Alessandri, Lorenzo (1927-2000) ([wydawca nieznany], 1957)
Przedstawia człowieka wbitego na pal, napis u góry: Vae Victis, u dołu: Ex Libris J. V. Botella. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf autora i data.