Nad Motławą w dawnym Gdańsku - Słuszkiewicz-Kaczorowska, Beata (1916-2006). ([Sopot], 1956)
Przedstawia rybaka i przekupkę nad Motławą w Gdańsku na tle bramy Żuraw.
Pod kompozycją ołówkiem tytuł, sygnatura autora i data. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1970.; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce