Ex Libris Marii Kossowskiej A. P. - Półtawski, Adam (1881-1952) (1943)
Przedstawia tarczę herbową, po bokach kwiaty wysypujące się z rogów obftości, pod tarczą herbową na banderoli napis: Ex Libris Marii Kossowskiej. Sygn. aut. w obrębie kompoz.