[24/8 13 Langgarter Tor mit Wall und Stadtgraben von Kneipab gesehen - Nowaliński, Karol (1935- ). (aut. odb. Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia widok z Rudna na Bramę Żuławską i wały obronne, na pierwszym planie jadący tramwaj, 1913 r.