[Afisz teatralny. Incipit] Theater in Danzig. Heute Mittwoch, den 5. November 1823. Fanchon, das Leyermädchen. Komische Oper in 3 Akten. Nach einem französischen Vaudeville bearbeitet von A. v. Kotzebue. Musik von Himmel. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1823)
Afisz przedstawienia "Fanchon, das Leyermädchen. Komische Oper in 3 Akten" w opracowaniu Augusta von Kotzebue, z muzyką Friedricha Heinricha Himmela.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Kotzebue, August von -- (1761-1819).; Himmel, Friedrich Heinrich -- (1765-1814).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w