Polonus z Gdańskiego Arsenału - Żukowski, Stanisław (1911-1983). ([Gdańsk], 1968)
Przedstawia rzeźbę głowy rycerza z dekoracji budynku Wielkiej Zbrojowni w Gdańsku.
Pod kompozycją ołówkiem tytuł, numer odbitki 4/5, sygnatura autora i data. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1970.