[Afisz. Incipit:] "Wenus Wiejska" Guy de Maupassant'a w przekładzie Wiesława Goreckiego / Odział Krakowski Związku Zawodowego Literatów Polskich. ([wydawca nieznany], 1937)
Afisz informujący o wieczorze recytatorskim 11.03.1937 r. na Uniwersytecie Jagiellońskim. Recytują: Witwicka Janina, Władysław Dobrowolski, Jan Biechoński.