[Afisz. Incipit] Obwieszczenie. Zgodnie z zarządzeniem Ministerstwa Ziem Odzyskanych ... - Gąsowski, Feliks (Elbląg : [wydawca nieznany], 1947)
Afisz informujący o zakazie używania języka niemieckiego w miejscach publicznych.
W prawym górnym narożniku: Elbląg, dnia 1 listopada 1947 r.
Dostępny również w formie elektronicznej.
Keywords: Elbląg (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Elbląg (Polska) -- 1945-1970 -- źródła; Druki ulotne -- 1945-1970.