[Portret Henriette Baranius] - Kohl, Clemens (1754-1807). (Viennae, 1793)
Przedstawia portret w ujęciu do pasa śpiewaczki operowej Henrietty Baranius.
U dołu w polu kompozycji, poniżej portretu napis: So schön, - so schön zu seyn, ist wahrlich frevelhaft!
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie innych portretów artystki.
U dołu pod kompozycją sygnatura autora, data i miejsce wydania: Cl. Kohl sc. Wiennae 1793.
Keywords: Grafika -- Austria -- 18 w