Gdańsk - widok z przedproża narożnego tuż przy Bramie Panieńskiej B.W. Schönborn. - Schönborn, Bronisław Waldemar (1909-1971) (1938)
Widok na przedproża ul. Mariackiej od strony Bramy Mariackiej ("Panieńskiej") w kierunku kościoła NPM (Kościoła Mariackiego).