O rodzinie Iglów, lwowskich i łódzkich antykwariuszy i księgarzy / Andrzej Tomczak ; [do dr. przygot. Janina Huppenthal]. - Tomczak, Andrzej (1922-2017) (Towarzystwo Bibliofilów im. J. Lelewela, 1991)
Odczyt wygłoszony na jubileuszowym 250 spotkaniu członków TB im. J. Lelewela 18 stycznia 1991 r. po zwiedzeniu wystawy "Książka o Lwowie w zbiorach Biblioteki Uniwersyteckiej w Toruniu".