Zbrojownia - Rolicz, Stanisław (1913-1997). (Gdańsk, 1946)
Przedstawia fragment fasady Wielkiej Zbrojowni w Gdańsku od strony ul. Piwnej.
W rogu kompozycji miejsce powstania, tytuł, sygnatura autora St. Rolicz i data dzienna: 4.8.1946.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce