Kazimierz "Kachu" Ostrowski : radość wyobraźni / [red. Maria Gałecka, Grażyna Szcześniak, Iwona Ziętkiewicz]. (Muzeum Narodowe ; Muzeum Miasta Gdyni, 2001)
Katalog towarzyszący wystawom w: Muzeum Narodowym w Gdańsku - Oddział Sztuki Współczesnej, Pałac Opatów w Oliwie, kwiecień-czerwiec 2001 r. ; Muzeum Miasta Gdyni, kwiecień-maj 2001 r.