Ex Libris Krzysztofa Dierżanowskiego / A. K. - Kalašnikov, Anatolij Ivanovič (1930-2007) (1973)
Krzywa wieża w Pizie i krzywa wieża w Toruniu, napis u góry: Ex Libris, u dołu: Krzysztofa Dierżanowskiego. Sygnatura artysty A. K. i nr dzieła 104 w obrębie kompozycji.