Ratusz Gł[ówny]. Artysta rzeźbiarz Alfons Łosowski modeluje statuę Króla Zygmunta III [!] [fot.] Kazimierz Lelewicz. - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986) (1945)
Przedstawia Alfonsa Łosowskiego przy pracy nad glinianym posągiem Zygmunta II Augusta, 1949 r.