Ex Libris E. P. Ryszard Stryjec. - Stryjec, Ryszard (1932-1997) (1971)
Przedstawia na tle sekstansu i ksiąg popiersie Mikołaja Kopernika. Z boku napis: Ex Libris i monogram E. P. Pod kompozycją sygn. aut.