W podróży po Europie : studia z dziejów kultury nowożytnej / Wojciech Tygielski ; redakcja naukowa Anna Kalinowska. - Tygielski, Wojciech (1953- ). (Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego, 2019)
Wybór tekstów publikowanych wcześniej w periodykach naukowych i pracach zbiorowych.