[Danzig 20. 9. 1921 Grundstück Jungstädtischer Holzraum mit Brücke über den alten Heckergraben] (s. n.], 1921)
Przedstawia stary dom nad kanałem w okolicach dzisiejszej ul. Jaracza i obecnych terenów Stoczniowych, 20. 09. 1921 r.