[Afisz teatralny. Incipit] Erste Vorstellung im Zweiten Abonnement. Theater in Danzig. Heute Sonntag, den 7. Dezember 1823. Zum Erstenmale: Der Wunderschrank. Ein Original-Lustspiel in 4 Aufzügen von Franz v. Holbein. (Manuscript.). ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1823)
Afisz przedstawienia "Der Wunderschrank. Ein Original-Lustspiel in 4 Aufzügen" Franza Ignaza Holbeina.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Holbein, Franz Ignaz -- (1779-1855).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w