W poszukiwaniu szczęścia - wędrówki bohaterów w Siostrze Carrie Theodora Dreisera / Agnieszka Woźniakowska. - Woźniakowska, Agnieszka (filolog)
Słowa kluczowe: Theodor Dreiser, Siostra Carrie, literatura amerykańska.