Święty biskup Józef Marello na tle epoki - Zimowski, Zygmunt (1949-2016). (2003)
1. Rys biograficzny. 2. Rys historyczny Zgromadzenia Oblatów św. Józefa. 3. Św. Józef w życiu i działalności Fundatora. 4. Św. Józef - pewny przewodnik. - przewodnik w relacjach z Chrystusem. - wzór życia wewnętrznego. - wzór apostolstwa. 5. Zażyłość ze św. Józefem.
Tytuł nagłówkowy.
Tytuł streszczenia: San Giuseppe Marello Vescovo sul sfondo dell'epoca.
Streszczenie w języku włoskim.
Keywords: Józef Marello -- (św. ; -- 1844-1895); Józef -- (święty); Józefici z Asti; Artykuł z pracy zbiorowej