Gdańsk - kościół N. Marii Panny w odbud[owie] widok z ul. Chlebnickiej / Kazimierz Lelewicz. - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986) (1945)
Przedstawia Kościół Mariacki w odbudowie, ujęcie z ul. Chlebnickiej, na pierwszym planie idąca ulicą kobieta, ok. 1950 r.