Z książek Zygmunta Pierackiego E. Bartłomiejczyk. - Bartłomiejczyk, Edmund Ludwik (1885-1950) (1928)
Przedstawia twarz z profilu, motyla, w głębi doniczka z kwiatami. U dołu napis: Z książek Zygmunta Pierackiego. Pod wobrażeniem ołówkiem nazwisko aut.