"Communio" jako paradygmat teologii duchowości / Teresa Paszkowska. - Paszkowska, Teresa (1959- ).
1. Treściowa zawartość pojęcia "duchowość komunii". 2. "Communio" w wymiarze ontycznym - jedna godność wszystkich w Kościele. 2. "Communio" w wymiarze działań - różnorodność posłannictw w Kościele. - "Communio ad intra" - we wskazaniach adhortacji apostolskich Jana Pawła II. - "Communio" ekstraeklezjalna - otwartość na każdego człowieka i całe stworzenie.