Maksym Gorki - Wassa - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Teatr Wybrzeże, 1980)
Afisz teatralny premiery, która miała miejsce 15.03.1980 r. na Scenie Kameralnej w Sopocie. Reżyseria Paweł Dangel, scenografia Jadwiga Pożakowska.
Keywords: Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- druki ulotne; Państwowy Teatr Wybrzeże. -- Scena Kameralna (Sopot) -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.