Ex Libris Familii Jana Stańdy / Jan Stańda. - Stańda, Jan (1912-1987) (1987)
Pośrodku siedzący duży pies, wokoło niego sześć małych piesków, napis: Ex Libris Familii Jana Stańdy. Sygantura artysty - monogram S, w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem autograf artysty.