Ex Libris Erna Rudolf Tedrekull / Richard Kaljo. - Kaljo, Richard (1914-1978) (1966)
Na zarysie wyspy ustawiona pionowo książka i świeca, z morza wystaje boja, napis: Ex Libris Erna Rudolf Tedrekull. Sygnatura artysty monogram RK w obrębie kompozycji.