Dziecko w świecie sztuki : dziecko w świecie wartości : o wartościach edukacyjnych dzieci / Kinga Łapot-Dzierwa. - Łapot-Dzierwa, Kinga (1969- ).
Zakres i treść: dualizm funkcjonowania dziecka w świecie sztuki, dziecko jako odbiorca, o wyobrażeniach artystów, czyli tajemnica i magia ukryta w dziełach, o funkcjach sztuki.