Z ulicy Pocztowej na Długą w Gdańsku - Rolicz, Stanisław (1913-1997). ([Gdynia] : [nakładem własnym autora], 1956)
Przedstawia widok uliczek na Głównym Mieście w Gdańsku, ul. Pocztowa i ul. Długa, w rusztowaniach.
Pod kompozycją tytuł, sygnatura autora i data. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1990 -- tematy, motywy; Gdańsk (Polska) -- w sztuce