[Targ Drzewny w Gdańsku z widokiem na Wieżę Więzienną] ([Gdańsk, 1820)
Przedstawia Targ Drzewny w Gdańsku z widokiem na Wieżę Więzienną.
Tyt. nadany przez katalogera. Aut. nieznany. Miejsce powst. i data na podst. tematu przedst. i cech rys.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014