Życie mistyczne podstawą duchowości zakonnej w świetle nauczania bł. Honorata Koźmińskiego - Szymula, Marek (1961- ). (1999)
1. Pojęcie życia mistycznego według bł. Honorata. 2. Miłość podstawą wzrostu życia mistycznego. 3. Etapy rozwoju mistycznego.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Honorat Koźmiński -- (błogosławiony ; -- 1829-1916); 1801-1900; 1901-2000; Duchowość zakonna; Mistyka; Artykuł z pracy zbiorowej