Ex Libris Marian Kalinowski A. G. - Gołębniak, Antoni (1917-1988) (1950)
Przedstawia na tle skalistego zbocza zwój z sentencją w jęz. greckim, u góry napis: Ex Libris, u dołu: Marian Kalinowski. Sygn. aut. w obrębie kompoz.