Alt Danzig : Niederlegung der Festungswälle, Karenwell. - Gebrüder Freymann (Gdańsk). (Danzig : Gebr. Freymann, G.m.b.H., 1913)
Przedstawia rozbiórkę Bastionu Karenwall w Gdańsku, widoczna Brama Wyżynna i Katownia, około 1897 roku.
Tytuł na stronie z ilustracją, wydawca na stronie korespondencyjnej. Data według działalności wydawcy.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945.; Brama Wyżynna (Gdańsk, Polska) -- karty pocztowe; Katownia (Gdańsk, Polska) -- karty pocztowe; Fortyfikacje -- Polska -- Gdańsk -- karty pocztowe; Gdańsk (Polska) -- 1870-1914 -- karty pocztowe