Eugeniusz Markowski : Wystawa prac malarskich 17. maja - 4. czerwca 1967 / Związek Polskich Artystów Plastyków, Biuro Wystaw Artystycznych Sopot. ([wydawca nieznany], 1967)
Plakat wystawy w Dworze Artusa w Gdańsku przy ul. Długi Targ 43. Plakat przedstawia dwie akwarele artysty, na jednej z nich ludzie grający w piłkę, na drugiej trzy postacie i koń. W prawym dolnym rogu inicjały autora H.T. Kolorystyka plakatu: biel i szarość.