Państwo, demokracja, obywatelstwo, wybory : księga dedykowana profesorowi Jackowi Raciborskiemu / redakcja naukowa Wojciech Rafałowski, Przemysław Sadura. - Rafałowski, Wojciech (1986- ).; Sadura, Przemysław (1977- ). (Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego, 2025)
Księga dedykowana Profesorowi Jackowi Raciborskiemu zawiera analizy dotyczące państwa, demokracji, obywatelstwa i wyborów w Polsce. Publikacja ta jest zbiorem artykułów naukowych, które poruszają kluczowe zagadnienia związane z funkcjonowaniem systemu politycznego, procesami wyborczymi oraz rolą obywateli w demokracji.