William Inge - Autobus do Montany / Teatr Ziemi Gdańskiej. (Teatr Ziemi Gdańskiej, 1964)
Program teatralny premiery, która miała miejsce 28.11.1964 r. w Zakładowym Domu Kultury Zarządu Portu w Gdyni. Reżyseria: Andrzej Urmanowicz, scenografia: Jerzy Feldman.